Reacties schrijftraject

 

Bij het schrijven van mijn boek heb ik coachingsgesprekken gehad met Cecilia. Dat waren prettige en vooral heel helpende gesprekken voor mij. Ze had mijn manuscript zorgvuldig en met aandacht gelezen, en me veel goede tips daarover gegeven, waar ik dankbaar gebruik van heb kunnen maken. Mijn boek is nu uitgegeven, en ik ben er blij mee zoals het geworden is.

Ruud Bruggeman -  auteur ' In de mens leeft een verlangen'  Uitgeverij Elikser

 

Ik was vastgelopen bij het schrijven van mijn boek en zocht hulp. Al speurend op internet vond ik de website van Cecilia. Haar site sprak me aan en ik heb daarom meteen gebeld. Tijdens dit gesprek viel mij op dat ze rustig en heel zorgvuldig reageerde. Ze maakte door vragen te stellen meteen een inschatting of ze een antwoord zou kunnen hebben op mijn hulpvraag. Toen de begeleiding gestart was merkte ik dat Cecilia mijn teksten heel nauwgezet doornam. Ze was steeds positief kritisch en tegelijk ook bemoedigend. Ze liet me merken dat ze er alle vertrouwen in had en hielp me het proces weer vlot te trekken als dat nodig was. En toen het boek er was, verheugde ze zich samen met mij over het eindproduct!

Miny Potze - auteur 'In het licht van de schaduw'  Uitgeverij Van Warven

 

Ik voelde me welkom in haar huis, in de voor mij boeiende Kasbah van Hengelo. Inleidend met verse bloemen op tafel, lekkers & mooie thee. We hebben samen lijstjes & zinnen opgeschreven. Ter voorbereiding had Cecilia teksten verzameld. Deze liet ze me lezen. Ze gaf me opdracht hierover beknopt wat te schrijven. Reeds meermalen had ik aan de opdracht 'Wie ben ik?' gewerkt. Nu kwam dit thema spelenderwijs aan de orde. Ik kreeg een pittige huiswerktaak mee, een heuse uitdaging. Deze bijdrage heeft gemaakt dat ik er tevreden over ben. Vooralsnog dankbaar voor mijn voorgevoel dat ons contact mij iets zou kunnen brengen. En dat iets, dat was er al: LICHT.

Lapp Tober

 

Het schrijven van een boek is iets heel persoonlijks. Het is erg prettig om daarover te kunnen overleggen met iemand die daar ervaring mee heeft.
Cecilia heeft mij geholpen om zaken voor mezelf op een rijtje te zetten. Zij drong haar mening niet op maar liet me helemaal vrij. Dat heb ik als heel prettig ervaren.

Maria Wenzel

 

Door de schrijfcoaching van Cecilia heb ik weer plezier, durf en enthousiasme gevonden in het schrijven. Cecilia wist haar coaching goed af te stemmen op mijn vraag en wie ik ben. Ik heb veel plezier beleefd aan de bij mij passende schrijfoefeningen en opdrachten die zorgvuldig waren voorbereid. Ik ben me nu veel bewuster van de schrijfstijl die bij mij past. Ik mag vertrouwen  hebben in wat er uit mijn pen komt. Vooral niet teveel nadenken, maar als je gewoon gaat schrijven ... komt er vaak iets heel moois en waardevols uit je pen tevoorschijn. De persoonlijke aanpak van Cecilia heeft me het juiste duwtje in de rug gegeven om er (weer) van te kunnen genieten om iets op papier te zetten. Schrijven vanuit je gevoel is een hele andere beleving en dan wordt het echt genieten en 'SPELEN' met letters en woorden.

Esther Bouman

 

Cecilia, je hebt mij geholpen door er elke keer helemaal te zijn voor mij. Geleide meditaties die duidelijkheid gaven in de situatie die op dat moment aanwezig was.
En door het luisteren, je oprechtheid en puur zijn.

Ineke Schuurman van Loo

 

Er is veel van mijzelf losgekomen. Ook door het praten met jou, jouw manier van aanpak, die is heel echt. Ik heb niet zoveel geschreven als ik wilde, maar het waardevolle is dat ik steeds verder kom met het proces. Voorlopig heb ik voldoende bereikt!

Rian Wessels

 

 

 

Cecilia Zengerink ©  Alle rechten voorbehouden. Copyright foto's © Peter Walhof.